Web Analytics

Zoetermeer

Zoetermeer

Alles wat je moet weten over Zoetermeer
Winkelen in Zoetermeer Zoetermeer heeft een geweldig winkelcentrum Stadshart. In dit winkelcentrum kun je alles vinden wat je nodig hebt, van leuke kledingwinkels en leuke cadeauwinkels tot supermarkten en drogisterijen. Ook zijn er verschillende horecagelegenheden om lekker te genieten van een hapje en drankje.

Slenter door de romantische binnenstad en ontdek de bijzondere boetieks en winkeltjes. Populaire plekken in Zoetermeer zijn de smalle straatjes van de Dorpstraat en het historische centrum van Zoetermeer dat mooie eetgelegenheden heeft. 2.

Natuurgebieden in Zoetermeer Zoetermeer heeft genoeg natuur te bieden. Midden in Zoetermeer ligt het Boerderijenpad, dat je meeneemt door de boerenomgeving en de weilanden. Of loop door het prachtige Westerpark of het Balijbos voor een rustige wandeling tussen de bomen. Het Buytenpark, eveneens gelegen in Zoetermeer, biedt ruimte aan verschillende recreatieve activiteiten, zoals paardrijden of fietsen. 3. Geschiedenis van Zoetermeer Hoewel Zoetermeer tegenwoordig volledig gemoderniseerd is, heeft de gemeente een rijke geschiedenis. Op het stationsterras van Zoetermeer bevindt zich museum De Voorde Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen over de geschiedenis van Zoetermeer. Er is in Zoetermeer ook een kasteel gelegen Kasteel de Hoop. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en was de thuisbasis van verschillende families. In 1965 kocht de gemeente Zoetermeer het kasteel en sindsdien is het dienst gedaan als sociale ruimte voor verschillende verenigingen. Het kasteel is niet voor publiek geopend, dus bekijk het van de buitenkant. 4. Activiteiten in Zoetermeer Er is nooit een tekort aan leuke activiteiten in Zoetermeer. Zoetermeer is ook bekend als skatestad omdat het 3 skateparken heeft. In SnowWorld Zoetermeer kun je skiën en snowboarden, het is dus altijd winter in Zoetermeer. Of je kunt bioscoop Pathé bezoeken voor een ontspannen middagje uit. Andere activiteiten in Zoetermeer zijn indoor karting, lasergamen en spelvormen. 5. Eten en drinken in Zoetermeer Er is genoeg keuze als het gaat om restaurants en bars in Zoetermeer. La Cubanita is een populair restaurant dat bekend is om de heerlijke tapas. En voor ijsliefhebbers is er IJssalon Hemels, hier kan je de beste en lekkerste ijsjes proeven. Slotopmerking Zoetermeer is een geweldige bestemming voor wie drukke steden als Rotterdam en Den Haag wil vermijden, maar wel wilt genieten van verschillende activiteiten, prachtige natuur, lekker eten en prachtige oude gebouwen. Er is genoeg te doen en te beleven in Zoetermeer en we adviseren het je ten zeerste om deze mooie gemeente eens te bezoeken!

Zoetermeer

Link toevoegen

Link toevoegen